Salam semua, entri kali ini che mat nak bercerita pasal blog JALEN?..anda dah pernah singgah dan menjelajah resipi2 di sana?...Kalau belum, boleh klik sini.. Menarik ke blog JALEN tu?.. Sejak ia dikemaskini oleh pihak admin JALEN, ia semakin menarik, kemas dan teratur. Untuk mencari resipi juga bertambah mudah. Setakat ini, pada pendapat che mat lah, produk2 JALEN memang sesuai diguna dalam masakan untuk memberi suntikkan rasa yang lebih sedap. Tak kira apa juga pada jenis2 masakan anda. Kenalah ikut kesesuaian bahan2. Satu yang che mat perasan, sos tomato JALEN, kata lah anda masak sambal tumis dan kebetulan asam jawa habis, boleh saja masukkan sos tomato sebagai pengganti asam, warna sambal juga menjadi lebih menarik. Selain itu kicap pekat JALEN, anda boleh gunakan sebagai bahan pewarna untuk kuih seperti apam gula merah atau kuih kaswi agar ia kelihatan lebih gelap. Jika anda kebuntuan resipi, apa kata singgah dan lihat resipi2 yang sesuai untuk anda masak dan dijamu pada keluarga dan sahabat handai.....Antara resipi2 terbaru yang anda wajib lihat ialah.....
Quiche Ayam Lada Hitam....
Mi Siam Berkuah......ehemmm
Nasi Beriani Daging...sesuai untuk dijamu pada keluarga dan tetamu...dan pelbagai lagi resipi menarik ada di blog JalenMalaysia...
No comments:
Post a Comment